WILGOTNOŚCIOMIERZ DO ZBOŻA UNIMETER SUPER DIGITAL
Opis
SPRZEDAWANY PRZEZ NAS TESTER JEST PROFESJONALNYM URZĄDZENIEM WYKORZYSTYWANYM PRZEZ SKUPY ZBÓŻ,
CENTRALE NASIENNE I GOSPODARSTWA KTÓRE CHCĄ MIEĆ PEWNOŚĆ ŻE ICH TOWAR JEST NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI.
Kod produktu: YNA001
Specyfikacja pomiaru wilgotności:
Test oparty jest na miażdżeniu i ściskaniu ziarna bezpośrednio w urządzeniu,
Unimeter super digital posiada automatyczny pomiar temperatury ziarna.
Mechanizm miażdżący i pomiarowy działają w systemie zamkniętym, który zapobiega utracie wilgotności i wpływowi czynników zewnętrznych na wynik pomiaru.
Dzięki miażdżeniu, zamkniętemu cyklowi pomiarowemu i stałemu naciskowi dokładność pomiarów jest zachowana nawet w przypadku świeżo zebranego ziarna.
Jakie gatunki nasion można mierzyć wilgotnościomierzem?
Zakres pomiaru:
- jęczmień 10 - 35 %
- jęczmień browarny 10-39%
- pszenica 10-35 %
- pszenica twarda 10-39%
- gryka 10 - 35 %
- owies 10,5 - 36 %
- żyto 10,5 - 36 %
- pszenżyto 10,5 - 36 %
- groch 10 - 28 %
- kukurydza 11 - 50 %
- fasola 10 - 28 %
- rzepak 6 - 25 %
- słonecznik 6 - 25 %
- len 6 - 28 %
- gorczyca 6 - 28 %
- koniczyna 8 - 33 %
- koniczna biała 7 - 40 %
- trawy 10 - 35 %
- bób 10-28%
- groszek zielony 10-28%
- bawełna 6-28%
- soja 6,4-35%
- biały ryż 10,6-35%
- surowy ryż 10,4-39%
- proso 10-36%
- pszenica orkisz 10,4-35%
- kminek 5,6-33,4%
- rajgras 10-33%
- wiechlina łąkowa 10-35%
- kostrzewa łąkowa 10-37%
- tymotka polna 10-33%
- mąka pszenna 11-50%
Dane techniczne:
-Zasilanie: 9V
-Dokładność pomiaru wilgotności: +/- 0,5 %
-Zakres temperatur: 0 - 50 °C
-Ciężar: 1400g
O czym należy pamiętać podczas użytkowania testera wilgotności?
Aby otrzymać najbardziej wiarygodny wynik, należy wykonać trzy pomiary jednej próbki ziarna i uśrednić je
czystość próbki przeznaczonej do badania ma wpływ na uzyskanie poprawnego wyniku.
Próbka powinna zawierać jak najmniej plew i innych zanieczyszczeń.
Zestaw zawiera:
-urządzenie pomiarowe
-rozdrabniacz do ziarna
-metalową szczotkę
-nową baterią
-instrukcję obsługi w języku polskim